RaDYo Player Yükleniyor...
 BİRBİRİMİZE NEDEN GÜVENMİYORUZ?
Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
KENAN AKBAÅž
BİRBİRİMİZE NEDEN GÜVENMİYORUZ?
28.08.2017

Samimiyetin ve dürüstlüÄŸün daha çok olduÄŸu eski zaman Türkiye’sinde yaÅŸamayı çok istemiÅŸimdir. Beni bu düÅŸünceye iten neden, eskiden insanların birbirlerine verdiÄŸi deÄŸerden baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildir. GeçmiÅŸ yıllarda yaÅŸamış insanların eskilerden bahsederken, birbirleriyle olan yardımlaÅŸmalarını dinlerken bu günkü yaÅŸadığım hayattan inanın hiç zevk alamıyorum. GeçmiÅŸin gençleri, günümüzün dedeleri, nineleri olarak tabir ettiÄŸimiz insanlarla sohbetlerimde eskiden insanların birbirlerine duyduÄŸu güveni dinlerken, acaba bugün ne deÄŸiÅŸti de güven kelimesini sadece dillerde söyler olduk diye soru sormaktan kendimi alamıyorum? GeçmiÅŸ zaman Türkiye’sinde insanlar her zaman birlik ve beraberlik içerisinde, sevgi ve hoÅŸgörü çerçevesinde yaÅŸarlarken, günümüzde ise insanların birbirlerine düÅŸman oluÅŸu, birbirlerini çekememesi, sevgi ve hoÅŸgörünün yok denecek kadar azalması, birbirimize karşı olan güvenin azalması bizlere insanlık ölmüÅŸ demekten baÅŸka söylenecek söz bırakmıyor.

‘’KomÅŸusu açken tok yatan bizden deÄŸildir’’ diyen tüm insanlığın son peygamberi Hz. Muhammet Mustafa (s.a.v) efendimizin bu güzel sözüne ne kadar riayet ediyoruz diye hiç sorduÄŸumuz oluyor mu kendimize? Bırakın komÅŸusunun aç veya tok yattığını düÅŸüneni maalesef günümüzde kapı komÅŸusunun kim olduÄŸunu bile bilmeyen insanlarımız var. Sokak ortasında rahatsızlanarak diÄŸer insanlardan yardım bekleyen bir insana bile yardım elimizi uzatmaktan kaçıyoruz. Yolda kavga eden iki insanı ayırmaktan bile aciz hale gelmiÅŸ bulunmaktayız. Ortak düÅŸüncemiz aman yolda rahatsızlanan adam ölür de başıma bela olur, kavga eden insanlardan biri diÄŸerine zarar verirde ÅŸahit yazarlar düÅŸüncesi. İşte günümüz Türkiye’sinde insanlığın geldiÄŸi nokta bundan ibaret. Bugün baÅŸkasının başına gelen yarın benimde başıma gelir diyerek yardımda bulunayım düÅŸüncesi çıkmış gitmiÅŸ artık akıllardan. Tabii ki bu durumları yazarken tüm insanlığı suçlamam söz konusu olamaz. Hala yardım sever insanların olduÄŸu gerçeÄŸini göz ardı etmek mümkün deÄŸildir.

Ama üzüm üzüme baka baka kararır misali günümüzün gençleri büyüklerinden ne görürlerse öyle yetiÅŸiyorlar. Beni kaygılandıran asıl neden budur. Yıllar ilerledikçe yanlışı düzeltmek yerine daha da yanlışa sürükleniyoruz. Hata üstüne hata yapıyoruz. Hal böyle olunca da karşımıza içinden çıkılması mümkün olmayan sorunlar çıkıyor. İnsanlar arasındaki güvenin sarsılması sonucunda kin ve düÅŸmanlık baÅŸ gösteriyor. Bunun neticesinde insanlar arasında çatışmalar çıkıyor. Eline kalem alması gereken çocuklarımıza taÅŸ attırıyorlar. GeleceÄŸimizin teminatı olan çocuklarımız göz göre göre yanlış iÅŸlere sürükleniyorlar. Büyüdükleri zaman bu çocuklar acımasız, merhametsiz bir kiÅŸiliÄŸe bürünüyorlar.  Sonuç olarak da yıkılan ve hatta yok olan bir ülke ile karşı karşıya kalmamız kaçınılmaz oluyor. Gelin birlik olalım, kardeÅŸçe yaÅŸayalım demekle iÅŸ bitmiyor. Önce insanları birbirine düÅŸüren, kardeÅŸi kardeÅŸe kıydıran sözde insan olan yılanların baÅŸlarını ezmek gerekiyor.

Bu insan görünümlü olan aslında insanlıktan nasibini almamış mahlûkatlara hadlerini bildirmediÄŸimiz sürece sevgiyi, hoÅŸgörüyü, saygıyı sadece tarih kitaplarından okuyacağımız günler çok uzak deÄŸildir. Bugün baÅŸkalarına zarar veren kiÅŸiler gün gelecek bizlere de zarar vermeye baÅŸlayacaklardır. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaÅŸasın mantığı ile gidersek gün gelecek o yılan bizi de sokmaya baÅŸlayacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde yaÅŸadığımız sürece bizi kimsenin yıkmaya gücü yetmeyecektir. Onun için gelin el ele verelim. Her insan kendi payına düÅŸen dürüstlüÄŸü yaÅŸadığı hayatta tam olarak uygulamaya koyduÄŸu takdirde dünya zaten düzgün olacaktır. Etnik kökeni ne olursa olsun Türkü, Kürdü, Lazı ve Çerkeziyle hep birlikte güçlü bir Türkiye olduÄŸumuzu samimi duygularla tüm dünyaya haykıralım. Güzel bir dünyada yaÅŸamak ve çocuklarımıza iyibir gelecek bırakmak için gelin hep birlikte aklımızı başımıza alalım. İnsanlığı kendi ellerimizle öldürmeyelim ve öldürmek isteyenlere de izin vermeyelim.  

Kenan AKBAÅž/ 10.11.2017


Bu yazı 3899 kez okundu.

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

HAVA DURUMU

SEYDISEHIR

SON YORUMLAR

ANKETLER

SEYDİŞEHİR TV NİN ADI NE OLSUN



Seydişehir Fm ve Haber Ajans © 2016| İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

SEYDİŞEHİR FM